

# NHSBT Board Meeting In Public -Tuesday 22nd July 2025

Schedule	Tuesday 22 July 2025, 12:45 — 16:05 BST
Venue	NHSBT Barnsley and MS Teams
Notes for Participants	Please find all papers for the NHSBT Board meeting in public.
Organiser	Silena Dominy

### Agenda

12:45	1. OPENING ADMINISTRATION Presented by Peter Wyman(5 mins)	1
	1.1. Welcome and Apologies	2
	1.2. Conflicts of Interest For Reference	3
	1.3. Minutes of the previous meeting For Approval	4
	1.4. Action Log and Matters Arising from the previous meeting For Discussion	19
	2. PATIENT STORY	21
12:50	2.1. Patient Story (Innovation) - Freeze Dried Plasma (20 mins) For Information - Presented by Denise Thiruchelvam	22
	3. FOR ASSURANCE	27
13:10	3.1. Chief Executive's Report(30 mins)For Assurance - Presented by Caroline Walker	28

## **NHS** Blood and Transplant

13:40	3.2. Board Performance & Risk Report For Assurance - Presented by Caroline Walker	(15 mins)	36
13:55	3.3. Financial Performance Report For Assurance - Presented by Carl Vincent	(15 mins)	53
14:10	BREAK	(10 mins)	69
14:20	3.4. Blood Stocks Update For Assurance - Presented by Gerry Gogarty and Chambers	(30 mins) Mark	70
14:50	3.5. Patient Safety Incident Response Framework Evaluation Phase 1 For Assurance - Presented by Denise Thiruchelva	(20 mins) m	84
	4. FOR APPROVAL		90
15:10	4.1. Conflicts of Interest Policy For Approval - Presented by Helen Gillan	(5 mins)	91
15:15	4.2. Business Continuity Policy For Approval - Presented by Helen Gillan	(5 mins)	110
15:20	4.3. Modern Slavery Statement of Intent For Approval - Presented by Carl Vincent	(5 mins)	116
	5. GOVERNANCE		128
15:25	5.1. Governance Update (to include FPPR assurance) For Information - Presented by Silena Dominy	(10 mins)	129
	5.1.1. Board Committee Terms of Reference reviews - TO FOLLOW For Approval - Presented by Silena Dominy		132

## **NHS** Blood and Transplant

15:35	5.2. Committee Meeting Reports	(10 mins)	179
	5.2.1. Trust Fund Committee - 23/06/2026 For Assurance - Presented by Caroline Serfass		180
	5.2.2. Board Nominations Committee - 26/06/2025 Presented by Peter Wyman		184
	5.2.3. Audit, Risk and Governance Committee - 26/06/2025 and 04/07/2025 For Assurance - Presented by Ian Murphy		187
	5.2.4. Clinical Governance Committee - 10/07/2025 For Assurance - Presented by Lorna Marson		193
	6. FOR REPORT		199
6 	6.1. Reports from UK Health Departments:	(10 mins)	200
	6.1.1. England - Helen McDaniel For Information		201
	6.1.2. Northern Ireland - Joan Hardy For Information		205
	6.1.3. Scotland - James How For Information		209
	Note: Welsh Health Department have confirmed no policy matters to report For Information		211
15:55	6.2. Board Forward Plan For Information - Presented by Peter Wyman	(5 mins)	212

## **NHS** Blood and Transplant

	7. CLOSING ADMINISTRATION		215
16:00	7.1. Any Other Business For Discussion	(5 mins)	216
	7.2. Meeting Close Date of next meeting: 30th September 2025 Cardiff		217
	MEETING CLOSE 16:05		218
	BOARD MEMBERS ONLY		219