

NHSBT Board Meeting In Public - Tuesday 26th November 2024

Schedule Tuesday 26 November 2024, 12:45 — 15:30 G	GMT
---	-----

Venue NHSBT Manchester and MS Teams

Organiser Silena Dominy

Agenda

12:45	1. OPENING ADMINISTRATION (10 mins)	1
	Welcome and Apologies Presented by Peter Wyman	2
	1.2. Conflicts of Interest For Reference - Presented by Peter Wyman	3
	Minutes of the previous meeting For Approval - Presented by Peter Wyman	4
	Action Log and Matters Arising from the Previous Meeting For Discussion - Presented by Peter Wyman	13
	2. BOARD STORY	15
12:55	2.1. Donor Family Experience (20 mins) For Information - Presented by Denise Thiruchelvam	16
	3. FOR ASSURANCE	20
13:15	3.1. Chief Executive's Report For Assurance - Presented by Jo Farrar (15 mins)	21



13:30	3.2. Board Performance & Risk Report (15 mins) For Assurance - Presented by Jo Farrar	27
13:45	3.3. Anti-Racism Framework Launch and Update (10 mins) For Assurance - Presented by Anthony Clarkson	43
13:55	3.4. Finance Performance Report (15 mins) For Assurance - Presented by Carl Vincent	48
14:10	3.5. Organ Utilisation Update Report (10 mins) For Assurance - Presented by Anthony Clarkson	61
14:20	3.6. People Plan Progress Report (20 mins) For Assurance - Presented by Julie Pinder	68
	4. FOR APPROVAL	75
	4.1. Equality, Diversity & Inclusion For Approval	76
14:40	4.1.1. Workforce Race and Disability Equality Standard (10 mins) Reports For Approval - Presented by Julie Pinder	77
	4.1.2. Gender Pay Gap and Ethnicity Pay Gap Reports For Approval - Presented by Julie Pinder	90
14:50	4.2. Health, Safety & Wellbeing Policy Statement (5 mins) For Approval - Presented by Julie Pinder	99
	5. GOVERNANCE	103
14:55	5.1. Governance Update (5 mins) For Approval - Presented by Silena Dominy	104



15:00	5.2. Committee Assurance Reports	(10 mins)	113
	5.2.1. Trust Fund Committee For Assurance - Presented by Penny McIntyre		114
	5.2.2. Clinical Governance Committee For Assurance - Presented by Charlie Craddock		117
	5.2.2.1 Five-year NHSBT Research and Development Activities Review For Information		122
	5.2.3. Audit, Risk and Governance Committee For Assurance - Presented by Piers White		130
	6. FOR REPORT		135
15:10	6.1. Reports from UK Health Departments:	(10 mins)	136
	6.1.1. England - Helen McDaniel For Information		137
	6.1.2. Northern Ireland - Joan Hardy For Information		141
	6.1.3. Scotland - James How For Information		145
	6.1.4. Welsh Health Department have confirmed no policy matters to report		147
15:20	6.2. Board Forward Plan For Information - Presented by Peter Wyman	(5 mins)	148



	7. CLOSING ADMINISTRATION		151
15:25	7.1. Any Other Business For Discussion - Presented by Peter Wyman	(5 mins)	152
	7.2. Close Date of next meeting: 21st January 2025 - London Presented by Peter Wyman		153
	Meeting Close		154
	BOARD MEMBERS ONLY		155